Herkut tekevät tavallisemmastakin päivästä valoisamman. Mutta mitä tehdä, jos haluaa hemmotella itseään jollain maukkaalla leivonnaisella, mutta aika ja raha ovat huolenaiheena? Vastaus on yksinkertainen: leivo herkut omin käsin! Tässä artikkelissa jaamme edullisia reseptejä leivonnaisiin, jotka ovat helppoja valmistettavia myös asuntolassa tai pienessä keittiössä. Minimikustannukset sekä maksimaalinen lopputulos – aloitetaan!
Nämä muffinssit ovat pehmeitä, kuohkeita ja helppoja valmistaa. Ne sopivat mainiosti kahvipöytään tai herkulliseksi välipalaksi.
VINKKI! Muffinssitaikinaan voi lisätä suklaahippuja, marjoja tai pähkinöitä lisäämään lisämakua.
Ainekset:
1.5 dl maitoa
2 kpl munaa
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vehnäjauhoja (siivilöitynä)
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kasviöljyä
Valmistusohje:
Riko munat kulhoon, lisää sokeri (150 g) ja vaniljasokeri (1 tl). Vatkaa seosta muutaman minuutin ajan, kunnes se muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Kaada joukkoon maito (1,5 dl) ja kasviöljy (1,5 dl). Sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot (200 g) ja leivinjauhe (1 tl) taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista eikä sisällä paakkuja.
Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin noin 2,5 rkl per vuoka. Älä täytä vuokia ääriä myöten, jotta muffinssit voivat kohota.
Paista noin 20–25 minuuttia 180 asteessa esilämmitetyssä uunissa, kunnes muffinssit ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä.
Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
PÄTKIS-JUUSTOKAKKU
Kakku on monien ihmisten suosikkijälkiruoka. Se liittyy aina juhlapyhiin, iloisiin hetkiin ja tapaamisiin läheisten kanssa. Kakun valmistaminen kotona on paljon helpompaa kuin miltä se vaikuttaa! Kotitekoinen kakku on erityinen, koska pääset itse valitsemaan ainekset, täytteen ja koristelun. Tämä on loistava tapa tehdä jotain omin käsin ja ilahduttaa itseäsi ja läheisiäsi. Reseptissämme kerromme sinulle yksityiskohtaisesti, kuinka helppoa herkullisen kakun valmistaminen on, vaikka sinulla ei olisi paljon kokemusta leipomisesta. Kokeile ja huomaa, kuinka helppoa on todellisen mestariteoksen luominen on!
Ainekset:
Pohja:
175 g Dominokeksejä
50 g voita
Täyte:
140 g Pätkis-suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
Valmistusohje:
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa tai kaulimen avulla.
Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20–24 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Säästä pieni osa suklaista koristelua varten.
Kaada loput suklaat kulhoon ja pehmennä niitä mikrossa pienellä teholla vähitellen.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja pehmenneet suklaapalat.
Vaahdota kerma ja yhdistä se tuorejuustoseoksen kanssa.
Kaada täytemassa vuokaan ja peitä kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Koristele kakku rouhituilla suklaapaloilla.
HERKULLISET LETUT
Nämä letut ovat erityisen pehmeitä ja kuohkeita – täydellisiä niin makeille kuin suolaisille täytteillekin. Resepti on nopea ja helppo valmistaa.
VINKKI! Tarjoile letut hillon, hunajan tai marmeladin kanssa.
Ainekset:
5 dl maitoa (huoneenlämpöistä)
3 kpl munaa
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
200 g vehnäjauhoja (siivilöitynä)
30 g (tai 2rkl) sulatettua voita tai kasviöljyä
Valmistusohje:
Ota kaikki ainekset esiin ja anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi. Käyttäessäsi voita, sulata se ja anna sen hieman jäähtyä.
Riko munat kulhoon, lisää sokeri (2 rkl) ja suola (1/2 tl). Sekoita hyvin vispilällä, kunnes massa on tasainen.
Kaada joukkoon pieni määrä maitoa (noin 1-1,5 dl) ja sekoita. Näin taikinaan on helpompi lisätä jauhot ilman paakkuja.
Siivilöi vehnäjauhot (2 dl) taikinaan ja sekoita hyvin, jotta seoksesta tulee täysin sileää.
Lisää loput maidosta (noin 3,5-4 dl) ja sulatettu voi tai öljy (2 rkl). Sekoita taikina huolellisesti, kunnes se on koostumukseltaan tasaista ja juoksevaa.
Kuumenna pannu hyvin kuumaksi. Voitele se kevyesti vain ennen ensimmäistä lettua. Kaada taikinaa pannulle, levitä ohueksi kerrokseksi ja paista lettuja molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Nämä reseptit eivät vaadi kalliita raaka-aineita tai monimutkaisia tekniikoita, ja ne on helppo ja nopea valmistaa – jopa pienessä keittiössä. Näillä herkuilla voit hemmotella itseäsi ja ystäviäsi. Toivottavasti reseptimme auttavat tekemään opiskeluajastasi makeampaa ja hauskempaa! Hyvää ruokahalua!