Paikalliset ravintolat tulikokeessa. Kuka sai parhaan arvosanan?

Kävimme tiimimme kanssa testaamassa kolme Joensuun keskusta-alueella sijaitsevaa, opiskelijoille suosittua ravintolaa ja arvostelimme ne parhaan kyvymme mukaan ruokakriitikkojen roolissa. Ravintolat olivat Amarillo, Wanha Aitta, sekä Kerubi. Annoimme arvosanat ravintoloiden asiakaspalvelusta, ruuan laatuun liittyvistä tekijöistä, ympäristön siisteydestä ja hinta-laatusuhteesta.

Toimitusryhmä: Samuli Hakala, Niko Äikiä, Jukka Pietikäinen, Jose Markkula

Amarillo

Jukka Pietikäinen ja Niko Äikiä testasivat Joensuun keskustassa Sokoksen yhteydessä sijaitsevan Amarillon. Amarillosta emme saaneet vastausta videon kuvaamista varten.

Nikon annos: Amarillo Big Burger. Ilman: BBQ, tomaatti
Jukan annos: Rockefeller Ribs, ilman tulista kastiketta.

Asiakaspalvelu oli osaavaa ja nopeaa. Ruoka lämmin tarjoiltaessa, myös maku ja laatu burgerissa oli kohdallaan. Ribseissä maku oli keskivertoannosta parempi. Annoskoko burgerissa oli hieman odotettua pienempi hintaansa 22.50€ nähden.

Ribsien annoskoko oli sopiva hintaansa 29.90€ nähden. Ravintolassa vallitsi jatkuva, hieman häiritsevä hurina jääkaapista.

Niko:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 5/5
Ruoan maku: 5/5
Ruoan lämpötila: 5/5
Ympäristö: 4/5
Hinta-laatusuhde: 3,5/5

Jukka:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 4/5
Ruoan maku: 3,5/5
Ruoan lämpötila: 5/5
Ympäristö: 4/5
Hinta-laatusuhde: 4/5

Wanha aitta

Jukka ja Niko niin ikään kävivät myös Wanhassa aitassa testaamassa wingsit ja pitsan.

Jukan annos: Wingsit 8kpl ja bataattiranskalaiset
Nikon annos: Tuna special, katkaravun tilalla aurajuusto

Pitsan taso oikein hyvä. Koko oli kiitettävä. Hinta-laatusuhde myös kohdallaan. Pitsan hinta oli 12.90€ ja nälkäkään ei jäänyt. Pitsapohja omaan makuun sopiva, hieman pehmeä, muttei liian pehmeä. Täytteet laadukkaita.

Wingsit ja bataattiranskalaiset makunsa puolesta kohdallaan. Kastike ja wingsit toimivat hyvässä suhteessa keskenään. BBQ- kastike antaa loistavasti vivahdetta wingseille. Ranskalaiset ovat mukavan rapeita ja niiden tekstuuri oli houkutteleva. Hinta-laatusuhde hyvin kohdallaan eikä nälkä edes jäänyt.

Ravintolan tuolit olivat hieman ahtaat isokokoisemmille henkilöille.

Niko:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 4/5
Ruoan maku: 4/5
Ruoan lämpötila: 4/5
Ympäristö: 4/5
Hinta-laatusuhde: 4/5

Jukka:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 5/5
Ruoan maku: 4,5/5
Ruoan lämpötila: 4/5
Ympäristö: 4/5
Hinta-laatusuhde: 4,5/5

Kerubi

Ryhmämme toinen pari, Samuli Hakala ja Jose Markkula kävivät Joensuun legendaarisessa Kerubissa testaamassa paikallisesti kehutut burgerit.

Samulin annos: Uppeempi American Style Härkäburgeri
Josen annos: Tykkiburgeri 2.0

Samuli kommentoi ateriaansa seuraavasti:
Burgeriannos oli erittäin riittoisa ja hyvänmakunen. Erityisesti uppeemmat ranskalaiset, jotka sisältivät hyvin maustettua gyros-kanaa ja fetajuustoa pehmeässä muodossa. Pihvi oli sopivan mehukas, ei liian hikoileva ja pekonit välissä todella rapeita ja maukkaita. Broissin kansi oli hieman kova, mutta ei tullut kokonaisuuden tielle.

Jose kommentoi annostaan seuraavasti:
Burgeri oli hyvinkin maukas kokonaisuus. Pihvi oli maukas ja hyvin kypsennetty. fetakastike sopi erittäin hyvin tasapainottamaan pekonia ja jalapenoja. Pikkaisen ehkä liikaa fetakastiketta, joka tursusi burgerista ulos. Burgerin päällimmäinen sämpylä oli aika kovaksi mennyt. Kokonaisuus kumminkin positiivinen.

Samuli:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 4.5/5
Ruoan maku: 5/5
Ruoan lämpötila: 5/5
Ympäristö: 5/5
Hinta-laatusuhde: 4.5/5

Jose:
Asiakaspalvelu: 5/5
Ruoan laatu: 4/5
Ruoan maku: 4/5
Ruoan lämpötila: 5/5
Ympäristö: 5/5
Hinta-laatusuhde: 4/5

Uppeempi American härkäburgeri
Tykkiburgeri 2.0