HAASTATTELUSSA: Niki Heikkonen, JoRO Ry

Saimme tilaisuuden päästä haastattelemaan Joensuun restonomiopiskelijoiden vastikään perustaman ainejärjestön puheenjohtajaa Niki Heikkosta. Kyseessä on juuri perustettu uusi ainejärjestö Joensuun restonomiopiskelijoille Karelia-ammattikorkeakoulussa, ja sen päätehtävä on ajaa alan opiskelijoiden etuja sekä toimia ikään kuin alan opiskelijoiden äänenä ja kasvona edustustehtävissä.

Toimitus: Jussi Liusvaara
Kuvaus ja äänitys: Aleksi Saukko, Jani Kauppinen ja Elina Varonen

JoRO Ry perustettiin korvaamaan aiempaa Joensuun restonomien ainejärjestöä Reko Ry:tä sen toiminnan loputtua. Niki on itse toisen vuoden restonomiopiskelija, ja havaitsi Rekon toiminnan loppuneen, joten hän päätti lähteä viemään asiaa eteenpäin kanssaopiskelijoidensa kanssa.  

Tavoitteena JoRO Ry:llä on opiskelijoiden etujen ajamisen lisäksi järjestää alan opiskelijoille Joensuussa erilaisia tapahtumia tasapainottamaan opiskelijan arkea ja avustaa opiskelijoita opintojen etenemisessä. Niki kertoi JoRO Ry:n lähitulevaisuuden sisältävän paljon ns. hallinnollisten asioiden hoitamista, esimerkiksi pankkitilin avaamista ja Kide Appiin rekisteröitymistä tapahtumien markkinointia varten. Lisäksi Niki näkee kaikista tärkeimpänä asiana sen, että he olisivat ainejärjestönä mahdollisimman paljon oman alan opiskelijoiden tukena ja apuna, jotteivät opiskelijat jäisi yksin, vaan heillä olisi juuri joku taho, kehen turvautua. 

Koko haastattelun voit katsoa alla olevasta videosta. Siinä kuulet kaiken oleellisen tiedon siitä, mikä on JoRO Ry, ja mitä siellä tehdään.