Opiskelijakortilla voi säästää pitkän pennin – listasimme parhaat edut

Kädessä pankkikortti

Opiskelijakortti on yksi parhaimmista alennuskorteista. Harmillisesti opiskelija-alennusta tarjoavat yritykset eivät pidä opiskelija-alennuksista yleensä kovaa ääntä, vaan opiskelijalle itselleen jää tehtäväksi selvittää, mistä alennusta voi saada. Yksi selvitystyötä nopeuttava sovellus on Frank App, jossa on listattuna alennuskoodeja ja etuja lähes jokaiseen tilanteeseen. Listasimme tähän parhaimmat tärpit, jotka kannattaa muistaa. (Osa eduista vaatii Frank Appista saatavan alennuskoodin.)

1. Matkusta opiskelijahinnoin

VR tarjoaa opiskelijoille kaukoliikenteen junaliput 30 % alennuksella. Lähiliikenteen junalipuista alennusta saa 50 %. Muistathan kaivaa opiskelijakortin esiin junassa, sillä se vaaditaan aina opiskelijalipulla matkustaessa.

Myös Matkahuolto tarjoaa opiskelijalle linja-automatkat opiskelijaetuhinnoin.

2. Opiskelijan K-Plussa

Jos lähikauppasi on K-market, tai joku muu Keskon kauppa, opiskelijan K-Plussa-asiakkuus voi tuoda pientä helpotusta talouteesi. Opiskelijat saavat ruuan hinnasta 5 % takaisin Plussarahana. Jäsenyys on opiskelijoille ilmainen ja sitä voi hakea netistä.

3. Kuunneltavaa opiskelijahintaan

Spotify tarjoaa opiskelijoille ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi, jonka jälkeen jäsenyys jatkuu vain 6,49 € /kk hintaan (norm. 10,99 €/kk). Jäsenyyttä voi hakea Spotifyn sivuilla, jossa opiskelijastatus todennetaan SheerID nimisen palvelun avulla.

Jos tykkäät musiikin sijasta kuunnella enemmän äänikirjoja, Storytell tarjoaa opiskelijoille Storytell Unlimited -palvelun -50 % alennuksella, jolloin kuukausihinnaksi jää vain 8,49 €/kk (norm. 16,99 €/kk).

4. Kulttuuri

Opiskelijahinnoin Joensuun kaupunginteatteriin! Kun ostat niin sanotun ”äkkilähtölipun”, eli kun lipun ostopäivä on sama päivä, kun esityspäivä, saat lipun hintaan 7,50 €. Ennakkoon liput maksavat opiskelijalle 15 €. Etu on voimassa teatterin omaan tuotantoon. Lippuja voi ostaa Ticketmasterista tai Carelicum palveluista.

5. Urheilua etuhinnoin

Joensuussa kannattaa ottaa suunnaksi Kiipeilykeskus Ote, jossa opiskelijat pääsevät kiipeilemään alennetuin hinnoin. Jos kiipeilyn jälkeen tekee mieli mennä vielä salille nostelemaan puntteja, sen voi tehdä edullisemmin esimerkiksi Kuntokeskus Energyllä. Myös Easyfit on leikannut opiskelijan kuluista, sillä aloitusmaksu on opiskelijalle vain 10 € (norm. 29,90 €).

6. Ruokailu

Useat S-ryhmän ravintolat, kuten Amarillo ja Torero tarjoavat ruuat opiskelijahintaan. Lisäksi esimerkiksi ravintola Kielo tarjoaa opiskelijoille opiskelijapöytä varauksella jopa -50 % menusta. Ruuan jälkeen kannattaa suunnata KarkkiKujalle ostamaan jälkiruokakarkit -10 % opiskelija-alennuksella!

7. Verkkokaupat

Lukuisat verkkokaupat tarjoavat opiskelijoille helpotusta kassalla. Esimerkiksi Adidaksen ja Reebokin verkkokaupoissa opiskelijat saavat -35 % normaalihintaisista tuotteista. Näiden lisäksi urheiluvaatteita voi ostaa alennushinnoin muun muassa ICANIWILL -sekä Gymshark -merkeiltä.

Myös lukuisat vaatekaupat, kuten Arket, Lindex ja Weekday, tarjoavat opiskelija-alennuksen. Kosmetiikkaa voi puolestaan ostaa edullisemmin esimerkiksi Cocopandalta, Bangerheadilta tai Eleveniltä.