Ideat kuviksi

Nainen maalaa taivaalle sateenkaaren

Ideat kuviksi on postaussarja, jonka tarkoitus on antaa mahdollisesti uudenlaisia vinkkejä valokuvaukseen. Vinkit ovat yksinkertaisia toteuttaa, mutta niihin tarvitaan muutamia välineitä ja rekvisiittaa. Tässä sarjassa on kolme osaa, toivottavasti saat inspiraatiota ja innostut kokeilemaan!

Valokuvaus on mahdollisuuksia täynnä ja kuvia ottaessa vain mielikuvitus on rajana. Kuviin on helppoa luoda haluttua tunnelmaa esimerkiksi erilaisten esineiden avulla, asettamalla ne lähelle linssiä kuvan ottohetkellä.

Huom! Klikkaa kuvia suuremmiksi!

Osa I

Tämän postauksen kuvissa on hyödynnetty kattokruunun ’jalokiveä’, joka löytyi kirpputorilta. Kattokruunun kiviä on paljon eri mallisia ja kokoisia ja jokaisesta syntyy erilainen jälki ja heijastus. Kuvatessa kiven kanssa siihen kannattaa kohdistaa valoa, jotta kuvaan syntyy pieniä valonsäteitä. Heijastuksia voi luoda usealla tavalla, ja jos sinulta löytyy kotoa vanhoja CD-levyjä, voit hyvin kokeilla myös niitä!

Osa II

Valokuvauksessa kannattaa kokeilla mitä erikoisempia ideoita ja astua sen tutun ja turvallisen rajan yli. Kuvista voi tulla hauskoja ja omalla tavallaan mielenkiintoisia, vaikka ne eivät olisikaan ’täydellisiä’. Tällaiset kokeilut saattavat saada aikaan myös uusia ideoita ja luovuus kehittyy.

Alla oleviin kuviin on käytetty apuna läpinäkyvää kalvoa ja kalvotusseja, sekä omaa rekvisiittaa, mitä kaapista löytyi. Jos päätät kokeilla ideaa, koita löytää sopivia tusseja mahdollisimman monessa sateenkaaren värissä, jotta lopputulos on parempi. Kalvon kannattaa olla A4 kokoinen, jotta sen piteleminen linssin edessä on helpompaa. Muista, että voit piirtää kalvolle mitä tahansa!

Osa III

Kukkaloistoa! Kukat ovat aina varma valinta kuvauskohteeksi, mutta pientä twistiä kuviin saat kiinnittämällä kukat suoraan objektiivin ympärille kuminauhan avulla. Kiinnitetyt kukat kehystävät kivasti kuvaa ja luovat syvyysvaikutelmaa.

Vinkki syksyyn! Syksyllä raikkaan ruskan aikaan kannattaa kuvissa hyödyntää erilaisia värikkäitä lehtiä ja syysmaisemaa.